Naudingi ir paprasti patarimai

Kaip valyti orkaitę

Buitinių virtuvės prietaisų valymas niekam neteikia malonumo. Ypač viryklės, orkaitės, mikrobangų krosnelės ir kitų prietaisų, nes juose ne tik dažnai prisikaupia nešvarumų, bet jie dar ir greitai sukietėja esant aukštesnei temperatūrai.
Tačiau laikantis šių patarimų valymo procesą galima labai palengvinti.
Pirma, orkaitės valymo negalima atidėlioti ilgiau nei mėnesį. Dureles, pageidautina, plauti kas savaitę. Paaiškinimas yra paprastas – kuo ilgiau atidėliosime, tuo daugiau nešvarumų susikaups.

Orkaitės valymas

Kaip valyti orkaitę
Kaip valyti orkaitę

Antra, svilėsiai neleidžia orkaitei labiau įšilti. Be to, prisvilę anksčiau gaminto maisto likučiai neigiamai veikia gaminamo patiekalo kvapą. Tai reiškia, kad, pavyzdžiui, obuolių pyragas pradės kvepėti prisvilusia mėsa.
Taigi kaip reikia valyti orkaitę?

Kad šiek tiek suminkštintume svilėsius, reikia į orkaitę įdėti indą su vandeniu ir įjungus didžiausią temperatūrą palikti 20 minučių. Garai paveiks svilėsius, jie suminkštės, ir todėl bus lengviau juos pašalinti.
Jei gaminant pribėgo riebalų, nereikia nešvarumų valymo atidėlioti vėlesniam laikui, geriau juos iškart užberti soda. Ji gerai sugeria riebalus. Kai orkaitė atvės, sodą galima nuvalyti popieriniu rankšluosčiu ar šluoste. Šis paprastas metodas padės greitai susidoroti su nešvarumais, neišleidžiant daug pinigų brangioms valymo priemonėms.
Taip pat, prieš pradedant gaminti, visada galima ištepti orkaitę sodos ir vandens mišiniu.










  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Top