Kaip naudoti cinamono lazdeles


Cinamono lazdelės – aromatingas prieskonis, gaunamas iš cinamono medžio žievės. Tai kalcio, magnio ir mangano šaltinis. Cinamonas plačiai naudojamas kulinarijoje, konditerijoje ir medicinoje. Cinamono naudojimas mažina cukraus kiekį kraujyje, aktyvuoja galvos smegenų veiklą, skatina apetitą ir normalizuoja virškinimo procesus.

Jums reiks:
1. Tsi – mes patiekalui:

  • 1 kg morkų
  • Stiklinės razinų
  • 10 – 12 juodųjų slyvų
  • Cinamono lazdelės
  • 5 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
  • 2 valgomųjų šaukštų skysto medaus
  • Druskos ir pipirų, pagal skonį.

2. Arbatai su cinamonu:

  • Lazdelės cinamono
  • 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų arbatžolių
  • 0,5 l vandens
  • Cukraus, pagal skonį
Kaip naudoti cinamono lazdeles
Cinamono lazdelės
1

Panaudokite cinamono lazdeles kulinarijoje. Rytiečiai jas naudoja į aštrius patiekalus su aviena ar vištiena, kaukaze – mėsinius ir daržovių ragu, deda į plovą, troškinius ir čichirtmą. Rusijoje cinamoną deda košių ir pieniškų sriubų gamyboje.

2

Naudokite cinamoną kaip prieskonį, gaminant marinatus, padažus, uogienes, kompotus, gaminius iš varškės.

3

Cinamono lazdeles priimta pridėti į skystus patiekalus. Dėkite jas į patiekalą 7 minutes iki pagaminimo pabaigos arba, tiesiog, pabarstykite ant gatavo karšto patiekalo, prieš tai, paskrudinę ant aliejaus, iki aromato atsiradimo. Tačiau, jei norite savarankiškai sumalti cinamono lazdeles, tada pakepinkite be aliejaus.

4

Derinkite cinamoną su morkiniais patiekalais, špinatais, pieniniais kukurūzais, o taip pat su kriaušėmis, obuoliais ir svarainiais. Pridėkite prieskonio į šaltas vaisines sriubas iš šviežių ar džiovintų vaisių.

5

Pagaminkite skanų ir sveiką žydų virtuvės patiekalą Tsi – mes. Tam reikia nuplauti, išvalyti ir supjaustyti morką griežinėliais. Apkepkite ją keptuvėje ant aliejaus. Razinas ir juodąsias slyvas užmerkite. Iš slyvų pašalinkite kauliukus. Į puodą sudėkite morkas, razinas ir slyvas. Įdėkite cukraus, druskos ir, periodiškai pamaišant, ant vidutinės ugnies troškinkite. Po valandos, sudėkite cinamoną, medų, pipirų, įpilkite citrinos sultis ir troškinkite dar 10 minučių.

6

Dėkite cinamono į įvairius gėrimus: rūgpienį, kefyrą, kavą, karštą šokoladą, punšą, glintveiną. Meksikoje priimta karštą šokoladą ar kavą maišyti cinamono lazdele, o ne šaukšteliu.

7

Paruoškite arbatą, kuri vartojama kaip šildoma priemonė peršalus ir gripuojant. Lazdelę cinamono užpilkite 0,5 l verdančio vandens, leiskite nusistovėti 10 minučių. Po to gerai įkaitinkite gėrimą iki virimo. Po to į sausą, prieš tai pašildytą arbatinuką įberkite arbatžolių ir užpilkite jas pagamintu antpilu. Virdulį uždarykite dangteliu ir po 5 minučių išpilstykite į puodelius.

8

Norint sužeminti arterinį kraujo spaudimą, išmirkykite cinamono lazdelę stiklinėje kefyro, leiskite pastovėti 5 – 10 minučių. Po to, lazdelę išimkite, o kefyrą prieš miegą išgerkite.










  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Panašūs straipsniai

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *