Kaip užšaldyti braškes


Braškėse gausybė vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurios puikiai išsisaugo visai žiemai, jeigu braškes užšaldysime. Būtent užšaldytos uogos išsaugo visas naudingas medžiagas, skirtingai nuo virtos uogienės ir džemo.
Ir taip: ko reikia užšaldymui
Mums reikalingos paprastos braškės, maistinė plėvelė ir polietileninis paketas laikymui. Nereikia skirti šaldymui labai didelių uogų, nes jos gali nepilnai prašalti. Ir taip pat nereikia šaldyti pernokusių braškių, nes jos gali išleisti daug sulčių, dėl ko jos gali pradėti pūti, nors ir užšaldytos.

Kaip užšaldyti braškes

Uogų užšaldymas

Paruoštas šaldymui braškes, reikia supilti į rėtį ir kelis kartus gerai išplauti tekančiu vandeniu. Geriausiai plauti kambario temperatūros vandeniu ir leisti nusivarvėti apie 20 minučių. Po to jas reikia išdėlioti ant kokio nors paviršiaus, kurio nebūtų gaila, nuo likusių nuo uogų dėmių.
Po to reikia jas išrūšiuoti: atrinkti pažeistas, papuvusias ir kitokias nekondicines, nulupinėti žolinius vainikėlius. Po to jas reikia išdėlioti vienu sluoksniu, ir kad uogos nesiliestų viena su kita. Palikti išdžiūti valandą laiko.
Kol uogos džiūsta, galima pasiruošti indą, kuriame braškės bus šaldomos. Tai gali būti medinis ar plastikinis padėklas, kuriuos reikia apvynioti maistine plėvele. Po to uogas reikia sudėti į paruoštą indą taip, kad jos nesiliestų tarpusavyje. Tada jas padedame į šaldiklį kelioms valandoms, kad šaltis jas prigriebtų.
Po to, sukietėjusias uogas, sudėti į polietileninius maišelius ir įdėti į šaldiklį, ilgam laikymui. Daugelis uogas į maišelius sudeda iškart po džiovinimo. Tokiu atveju jos sulimpa, susislegia ir netenka estetinio vaizdo, o neretai ir pradeda leisti sultis, nuo ko ir pagenda skonis. Jau geriau paaukoti daugiau laiko ir tūrėti kokybišką produktą.






  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Panašūs straipsniai

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *