Naudingi ir paprasti patarimai

Kaip apsaugoti stalviršį nuo įbrėžimų

Dažnai taip atsitinka, virtuvinio stalo paviršius praranda savo išvaizdą dėl įvairiausių įbrėžimų ir įpjovimų. Siekiant išvengti šios problemos, maisto gaminimo metu, būtina prisilaikyti keletą taisyklių.

Jums reikės

  • lentelės pjaustymui
  • skystos plovimo priemonės stalviršio valymui
  • minkštos kempinėlės valymui
  • gabalėlis faneros
  • klijuotė
  • staltiesė
  • karščiui atsparūs padėkliukai
  • specialūs klijai baldų subraižymams
  • Virtuvės stalviršis
    Virtuvės stalviršis

    Instrukcija

    1

    Atsižvelkite į medžiagos ypatumus, iš kurios pagamintas jūsų stalviršis. Dažniausiai yra naudojama MDP (rečiau – MPP), padengtos plastiku. Antroje vietoje yra gaminiai iš dirbtinio akmens – kompozicinės medžiagos, turinčios antibakterinių savybių. Toliau seka stalviršiai, padengti nerūdijančiu plienu, stiklu, iškloti keraminėmis plytelėmis, o taip pat pagamintos iš natūralaus akmens arba medžio masyvo.

    2

    Maisto gaminimo metu, naudokite pjaustymo lenteles. Jums reikėtų turėti jų nemažiau keturių: mėsai, žuviai, daržovėms ir duonos gaminiams. Sekite, kad darbo procesas neužeitų už pjaustymo lentelės ribų.

    3

    Nemėtykite peilių ir kitų virtuvinių instrumentų ant stalviršio. Laikykite juos tam specialiai skirtose vietose.

    4

    Naudodami rankinės mėsos malimo mašinėles ir litus prietaisus, kure turi sraigtinius tvirtinimus, tarp prietaiso tvirtinimo ir stalviršio dėkite ploną pjaustymo lentelę arba minkštą guminį kilimėlį.

    5

    Nenaudokite abrazyvinių šveitimo priemonių stalviršio paviršiui valyti. Jie subraižo ir pažeidžia laką ir dažus. Stalviršio valymui nuo nešvarumų, naudokite skystas priemones.

    6

    Iš „instrumentų“, skirtų stalviršio valymui, rinkitės minkštas kempinėles, jeigu nešvarumas labai stiprius – naudokite kietas kempinėles, tačiau, jokiu būdu ne metalines ir kitas braižančias priemones.

    7

    Maisto gaminimo metu, norėdami apsaugoti stalviršį nuo įpjovimų, naudokite staltiesę arba klijuotę.

    8

    Tiksliai išmatuokite stalviršį ir pagaminkite stačiakampį arba kvadratą iš faneros, tokių pat išmatavimų. Ją galima uždėti ant stalo paviršiaus, kuomet gaminsite maistą.

    9

    Nestatykite ant stalviršio karštų puodų. Naudokite karščiui atsparius, specialius padėkliukus.

    Virtuvės stalviršių medžiaga
    Virtuvės stalviršių medžiaga
    10

    Nenaudokite įvairių metalinių padėklų po puodais, kurie gali subraižyti stalviršį.

    11

    Norėdami pašalinti stiprius stalviršio subraižymus, pasinaudokite specialiais klijais, kurie atitinka virtuvinių baldų spalvą. Juos galima įsigyti specializuotose parduotuvėse. Klijais užpildomos pažeistos vietos, po to, esant būtinumui, nušlifuojama – ir baldai vėl atrodo kaip nauji.

    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Top